De ce te iubesc? #partea1

Întrebarea obsesivă de care nu pot scăpa: „De ce te iubesc?”

Sfârșit de luna mai, flori în splendoarea lor cromatică, pomi infloriti, mirosuri parfumate și gălăgie. Multă gălăgie aproape asurzitoare, gălăgie venită din vigoare naturii ce se pregătește să-și atingă amplitudinea vieții. Absorbeam bucuria naturii pe o bancă, sorbind dintr-o cafea și privind oamenii ce pășeau, unii agale, alții grăbiți prin fața mea. Mă gândeam la tine și la cum ar fi fost să te invit în seara aceea mohorâta de iarnă la un ceai. Să mai povestim, să te mai cunosc și să mă mai cunoști. Să-ți spun cât de multă fericire e îmi aduce fiecare secundă în care te privesc și să te întreb: „De ce te iubesc?”

Iubirea mea fără explicație și fără împlinire

Atunci au trecut prin față mea doi bătrâni ținându-se de mână și pășind susținându-se reciproc. Privindu-i mi te-am imaginat cu părul alb, cu obrajii ușor căzuți, însă la fel de cochetă și blândă în privire că în seară aceea în care eu nu am mai rămas. Și m-am gândit că te iubesc pentru că vreau să te țin de mână și peste 50 de ani într-o plimbare agale, în care să vorbim despre lucruri banale, dar și despre unele serioase, la care probabil nu am găsit încă răspunsul, pentru că vreau să merg cu tine prin ploaie și prin vânt și apoi să ne bucurăm împreună de curcubeu și soare. Privindu-i pe acei oameni mi-am dat seamă că te iubesc pentru că vreau să împart cu tine încercările și înțelesurile vieții. Și atunci mi-am adus aminte de Adela, într-adevăr răspunsul este că te iubesc pentru că te iubesc.

O iubire provocată de cauze conştiente, de calităţi pentru care dicţionarul are cuvinte, de însuşiri externe, o iubire acordată ca un premiu pentru calităţi estetice, morale şi intelectuale, o iubire pe care o poţi justifica nu este iubire.” Garabet Ibraileanu – Adela

Articolul face parte dintr-o serie de articole prin care vom încerca să explicăm iubirea și cum ne leagă unii de alții. Acest articol este partea întâi și a fost scris de un bărbat. dacă v-a plăcut articolul și acesta inițiativă, va rugăm să dați un share pe Facebook.

Va urma

Fii primul care comenteaza

Lasa un raspuns la acest articol

Adresa de e-mail nu va fi facuta publica.


*