Frica…veșnica problemă

Trist …dar adevărat !

Astăzi vreau să vă vorbesc despre frică. Frica de a spune ce simți, frica de a acționa, frica de a fi cum ești. Pur și simplu. Frumos  ar fi sa fim așa cu toți, simpli și sinceri.

Datorită experiențelor de-a lungul timpul, trăim cu o frica teribilă  de a ne exprima. Cum spuneam și în alte articole oamenii vin și pleacă, sunt de acord cu ideea ca fiecare ne lasă câte ceva și totodata pleacă cu ceva din noi. Dacă am fi disponibili să comunicam mai mult și sa ne ascultam unii pe ceilalți, aceasta frică  s-ar vindeca.

Nu suntem disponibili. De ce? Din prisma faptului că așa am fost învățați de societate să fim egoiști, sau că pur și simplu suntem acaparați de social media, punem priorități detaliile vieților noastre și detalii, prioritățile vieților noastre.

Te înțeleg pe tine sau pe el dacă vă e frică. Probabil mulți oameni au plecat în momente nepotrivite pentru voi și ați rămas cu un gust amar.

Pot spune că indiferent de consecințe comunica ce este in sufletul tău, spune-o tare și răspicat, dacă tu ai sa o spui, cel din fața ta o sa învețe sa spună și el …numai spunând oamenii o sa învețe sa comunice, necomunicarea Creează suferință la nivel mondial în momentul prezent.

Oamenii se îmbolnăvesc și nu știu de ce, plang și nu știu de ce, ajung “distruși”și nu știu de ce. Singurul motiv profund  este frica! Da, frica îmbolnăvește și singura ei “pastila” este iubirea.

Nu îți mai fie frica, fii doar conștient/ă de faptul că nu toți oamenii îți înțeleg trăirile personale, intențiile, gândurile și sufletul în sine.

Fiecare dintre noi indiferent de vârstă avem bucurii și traume adunate in suflet. Fără excepție. Primul pas ca să te vindeci de frică este să comunici, al doilea pas este să ai rabdare cu tine și cu ceilalți și al treilea este să ai credință că totul va fi bine.

Îți e frica și de cuvintele astea …”totul va fi bine” , e de înțeles atâta timp cât lucrurile au mers lipsite de echilibru o vreme, când ai momente de fericire, nici nu le poți savura în liniște că deja te gândești dacă o sa le mai ai…bucură-te de fiecare moment și trăire, nimic nu va mai fi ca ieri, chiar dacă azi întâlnești aceeași persoană.

Personal, caut să mă vindec de frică și sper că tot ce spun, o să te ajute să găsești o cale prin care să te vindeci. Învață să te iubești și să te bucuri de tine. Da, e greu să înțelegi momentele in care ești singur, însă e un prilej minunat să te descoperi și să îți dai seama ce nevoi ai cu adevărat.

Momentele de singurătate te pregătesc pentru ce va urma. Crede-ma, Cel care te-a creat mereu te va surprinde când te astepti cel mai puțin .

Va urma…

Comentariu

Lasa un raspuns la acest articol

Adresa de e-mail nu va fi facuta publica.


*