O modalitate perfectă de a scapa de obiceiurile proaste

Obiceiurile proaste ne pot afecta viața pe toate planurile

Obiceiurile proaste ne afectează viața pe toate planurile de la cel profesional pana la sănătate.Sunt trei pași de urmat pentru a putea scapă mai ușor de aceste obiceiuri:

1. Control

Acest control vine din faptul că trebuie să ajungi să conștientizezi că acest obicei pe care îl ai îți scurtează viața în primul rând. Fie ca este vorba de zahăr in exces, cofeină, alcool sau tutun. Soluția este constientizarea.

2. Alternante

Al doilea pas este să înlocuiești obiceiul prost cu unul mai bun. Cum ar fi? Vrei sa fumezi o țigară înlocuiești cu un fruct. Vrei să mănânci ciocolata înlocuiești cu fagure de miere care este delicios. Sunt o mulțime de exemple, însă ideea principala este să nu avem aceste obiceiuri în exces. Oricine vrea un pahar de vin, putina ciocolata și un Fast food câteodată. Clar nu zilnic! Vrei să slăbești gratis, mergi pe jos în loc să iei metroul câteva stații pana la o destinație.

3. Delete

Al treilea pas este să înlături din viața ta lucrurile care îți amintesc de aceste obiceiuri.  Refuzi să ieși de fiecare data in oraș dacă stii ca vei bea in exces. Cumperi mai puține dulciuri pentru acasă. Eventual “uiți” să îți iei țigări intr-o zi. Cafeaua o poți înlocui cu cicoare să îți păcălească papilele gustative cu gustul de cafea. O mulțime de soluții, trebuie doar să vrei !

 

 

 

 

 

Fii primul care comenteaza

Lasa un raspuns la acest articol

Adresa de e-mail nu va fi facuta publica.


*