Mai multă hidratare pentru părul tău

 2 Măști pe care le poți face la tine acasă

Deoarece părul nostru este expus soarelui mult mai mult vara, m-am gândit să scriu un articol în care să expun niște măști bune pentru a menține sănătatea părului și în această perioadă.

 1. Mască nutritivă cu ou

Oul conține o mulțime de substanțe hrănitoare: Vitamină A, B, D , care vor face ca părul să strălucească,  opreste căderea părului și stimulează creșterea.

 Cum poți realiza această mască?

O mixtură dintr-un ou, două dacă ai părul lung, 200 de ml de lapte, 50 de ml dacă ai părul scurt și 100 de ml dacă ai părul mediu, se adaugă suc dintr-o jumătate de lămâie și două linguri de ulei de măsline. Se aplică pe păr și se lasă să acționeze 15-20 de minute. Ideal ar fi să folosești o cască de duș pentru că este un amestesc fluid. Apoi, clateste părul cu apa călduță, șamponează-l în mod obișnuit. Nu folosii apă fierbinte pentru a îndepărta masca deoarece oul se va coagula și va ieșii greu din păr.

 2. Mască hidratantă cu iaurt

Mască cu iaurt este ideală pentru părul gras sau cu tendință de îngrășare. Hidratează părul în profunzime și reduce excesul de sebum. Iaurtul conține antioxidanți, proteine și calciu.

Cum poți realiza această mască?

Folosește o 100 de ml de iaurt natural, o linguriță de oțet și o linguriță de miere. Aplică aces amestesc de la nivelul scalpului către vârfuri și lasă să acționeze minim 15 minute. Mierea restructurează părul și îi oferă strălucire, iar oțetul face ca excesul de sebum să dispară și e un bun factor împotriva mătreții.

Folosește aceste măști odată la 2 săptămâni sau odată pe lună, alternând cu uleiurile de ricin și cocos. Acestea se pot folosi înainte de baie, însă pentru acționare se lasă minim două ore, apoi se spăla părul în mod obișnuit.

 

 

 

Fii primul care comenteaza

Lasa un raspuns la acest articol

Adresa de e-mail nu va fi facuta publica.


*