Află ce îndulcitori naturali există

Efectele zahărului rafinat sunt devastatoare!

Zahărul alb este pe lista neagră a alimentelor nutritive, deoarece acesta scade nivelul glicemiei din sânge. Ți-am pregătit câteva alternative sănătoase pentru a înlocui zahărul.

Mierea

Mierea este cea mai cunoscută sursă de înlocuire a zaharului. Aceasta are proprietăți antioxidante, antiseptice și energizante. O linguriță de miere are 64 de calorii, iar oamenii care consumă 10 lingurițe de miere zilnic la sfârșitul lunii reduc colesterolul din sânge cu 3,3 %. Foarte important este să nu amesteci mierea în preparate fierbinți deoarece va devenii toxică.

Siropul de arțar

Este unul dintre cei mai naturali înlocuitori de zahăr. Are puține calorii, mai exact 18 pentru o linguriță, o concentrație mare de minerale, mangan și zinc. Poate fi folosit la clătite, cafea, iaurt și ceai.

Nectarul de agave

Este mult mai dulce ca zahărul însă are cu 50% mai multe calorii decât zahărul. Deoarecere este extrem de dulce vei folosii o cantitate mică de produs. Are un indice mic glicemic și asta va conduce la rezistență mai mare la apariția diabetului.

Zahărul de cocos

Este bogat în potasiu, zinc, fier și vitaminele B1, B2,B3 și B6. Prețul acestui tip de zahăr este destul de mare din pricina calității pe care acesta îl are. Se obține din nectarul florilor de nucă de cocos și devine un caramel gros deoarece este supus unor temperaturi scăzute ca mai apoi să fie uscat și măcinat până devine pudră cristalizată.

Sper că acești înlocuitori îți vor face viața mai ușoară în cazul în care dorești să nu mai consumi zahăr rafinat deloc!

Fii primul care comenteaza

Lasa un raspuns la acest articol

Adresa de e-mail nu va fi facuta publica.


*