Află când este timpul să arunci din produsele de make-up

Toate iubim machiajele, dar hai să le iubim cu responsabilitate !

1. Au trecut 6 luni

Nu numai ca să fii în trend-urile sezonului, dar și pentru sănătatea pielii tale este ok să schimbi produsele cosmetice odată la 6 luni.

2. Pielea ta începe să reacționeze ciudat

Dacă machiajul nu se mai așează frumos pe piele sau se simte ciudat, este timpul să îl arunci. Nu îl mai folosii deoarece ar putea cauza afecțiuni asupra tenului.

3. Mirosul neplăcut

Cauza mirosului neplăcut într-un machiaj este de la o bacterie existentă. Dacă mirosul devine ciudat este un moment potrivit să nu îl mai folosești.

O listă cu anumite produse de make-up și timpul lor maxim de folosire

1. Mascara

Mascara e ideal să îl folosești între 3 și 4 luni. Este unul din produsele care se pot strica foarte rapid și este folosit în jurul ochilor intr-o zona delicată unde se pot răspândi ușor multe bacterii. Cel mai bine este să nu mai folosești produsul după 4 luni.

2. Fondul de ten

În general un fond de ten se folosește intre 12-18 luni de la achiziție. Dacă produsul conține ulei îl poți folosi până la 18 luni, iar dacă conține minerale  îl poți folosii până la data expirării.

3. Rujul sau pudra de față

Aceste produse pot fi folosite până la 24 de luni fără probleme. Ține aceste produse departe de temperaturile ridicate și le poți folosi și timp de doi ani.

 

Fii primul care comenteaza

Lasa un raspuns la acest articol

Adresa de e-mail nu va fi facuta publica.


*