Află de ce nu este sănătos să dormi mai mult de 8 ore pe noapte

Somnul este esențial pentru sănătatea organismului

 

Cunoaștem bine că acest subiect este unul controversat, deoarece unii susțin că sunt de ajuns 5 ore de somn pe noapte, alții 8 ore.

Recent, a fost făcut un studiu unde s-a dezvăluit faptul că somnul în exces poate avea un efect negativ asupra sănătății mentale. Dacă vei dormi 10 ore pe noapte, creste riscul cu 30% a unei morți premature, iar in cazul in care vei dormi mai mult de 8 ore pe noapte, creste cu 46% a unui atac cerebral.

O altă problemă pe care somnul în exces o declanșează este depresia. Dormitul prea mult te face mai puțin activă și endorfinele produse în creier nu mai sunt la fel de bine eliberate. Amețeala este specifică aceleiași probleme sau afectarea memoriei și luarea deciziilor.

Cât de mult ar trebui să dormi?

Numărul ideal de ore pe care ar trebui să le dormi ar fi de 7 ore. Fiecare om are nevoile lui specifice, binențeles dacă ai avut o săptămână plină la birou corpul tău va avea nevoie de mai multă odihnă. Nu te panica dacă ți se întâmplă uneori să dormi deși ți-a sunat alarma, însă nu face un obicei din asta.

 

 

Fii primul care comenteaza

Lasa un raspuns la acest articol

Adresa de e-mail nu va fi facuta publica.


*